Gummistövlar av naturgummi är bra för ergonomin

Våra skor får stor betydelse för hur vi mår. Inte bara för att de skyddar våra fötter och tår mot hårda stötar. När det är blött utomhus är det många som väljer gummistövlar och svensk gummiindustri har tillverkat bästa gummistövlarna av naturgummi under många årtionden.

Tillverkningen avgöra gummistövelns kvalitet

Det är tillverkningen som kommer att avgöra hur bra en gummistövel är för din ergonomi. Idag tillverkas denna sko precis som på 1950-talet. En vanlig gummistövel av naturgummu kommer att byggas upp omkring en läst. Så fungerar det ju med vanliga skor också.

Med omkring 60 olika delar så blir det en färdig gummistövel och när det handlar om naturgummi så måste denna stövel byggas för hand. Det går inte att maskintillverka och få de ergonomiska egenskaperna.

Vem använder de handgjorda gummistövlarna?

Idag är det många som eftersöker gummistövlar av naturgummi. För vissa grupper är detta det bästa valet då det ska vara säkra stövlar som ger foten ett fint stöd.

Exempel på yrkesgrupper som använder stövlarna är:

  • Jägare
  • Industriarbetare
  • Fiskare
  • Vandrare

Gummistövlar för nordiska fötter

En annan sak som är viktig när vi ser på tillverkning av naturgummistövlar är att de ska vara gjorda för våra nordiska fötter. Det är vanligt med en längre fot i Skandinavien. Många har också en lite bredare front. Genom att skapa olika modeller går det att få rätt form för olika typer av fötter och det är ju superviktigt för att det ska bli god ergonomi.

Men det gäller också att konsumenten tänker på rätt sätt. Om det krävs lite bredare front så gäller det ju att köpa gummistövlar från ett företag som tillverkar en bra modell eller som har flera olika varianter att välja från.